Ten Raede Groep houdt dankzij de automatiseringsslag met de Unit4 software meer tijd vrij voor advisering in de volle breedte

Ten Raede Groep is een nauw samenwerkingsverband van financiële dienstverleners in de breedste zin van het woord. U kunt hierbij denken aan administratie- en bedrijfsadvies, fiscaal advies, P&O en assurantiën. De kracht van deze combinatie is dat Ten Raede Groep haar cliënten op verschillende gebieden kan bijstaan en adviseren, waarbij zowel rekening wordt gehouden met financiële als fiscale en verzekeringstechnische aspecten. Een advies op maat dus.

Met een open oog voor kansen heeft Ten Raede Groep haar pakket aan diensten in de loop der jaren steeds verder uitgebreid. Ten Raede Groep streeft voortdurend naar groei in diensten, groei van haar cliënten en groei van haar kennis. Op basis van deze visie is Ten Raede Groep uitgegroeid tot hét financiële kenniscentrum voor het MKB in de Drechtsteden.

Referentie Ten Raede Groep

Zoveel mogelijk tijd voor advisering

Ten Raede Groep heeft de ambitie om te blijven groeien en houdt zich dan ook continu bezig met automatiseren; van geautomatiseerde boekhouding, naar bijna geautomatiseerde jaarrekeningen en dashboards die aan de ondernemingen actuele informatie geven die betrouwbaar zijn. Volgens Jan-Willem Bozuwa, partner bij Ten Raede Groep, doet de organisatie dit vanuit de visie dat er zo min mogelijk uren moeten worden besteed aan het basiswerk, waardoor er zoveel mogelijk tijd overblijft om cliënten te helpen en te adviseren.

Voor haar automatisering maakt Ten Raede Groep inmiddels al jarenlang gebruik van de software van Unit4. In 2004 is er een nauw samenwerkingsverband ontstaan tussen twee kleinere accountantskantoren (die met ingang van 1 januari 2004 Ten Raede Groep vormen), waarbij het ene kantoor gebruikmaakte van Exact en het andere van Unit4. De pakketten werden met elkaar vergeleken en de keuze is uiteindelijk uitgegaan naar Unit4.

Tijdwinst en overzicht

“We gebruiken de software van Unit4 voor onze volledige interne urenadministratie en het relatiebeheer van beide kantoren; zowel assurantie als de administratietak. We maken de jaarrekeningen met behulp van de Unit4 software en we doen de aangiftes in Unit4. We maken eigenlijk voor alle diensten die wij bieden, gebruik van Unit4, met uitzondering van de verzekeringsdienstverlening”, aldus Jan-Willem Bozuwa. “De software van Unit4 levert ons met name tijdwinst op en uiteraard overzicht. Dat is ook wel de rode draad in onze visie; dat we zoveel mogelijk leunen op advies. Ook voor onze cliënten is overzicht belangrijk. De Unit4 Multivers Monitor laat in een overzicht zien hoe je er financieel voor staat.”

Omslag voor accountantskantoren

“Doordat tegenwoordig bijna alles geautomatiseerd kan worden, is het een stuk makkelijker geworden voor onze cliënten. Heel veel cliënten gaan zelf aan de slag met het inkloppen van de gegevens. Dit heeft natuurlijk consequenties voor veel accountantskantoren. Veel boekhouders maken de omslag naar analist of adviseur. Het is nu nog niet zo dat we zelf geen boekhouders in dienst hebben, we moeten namelijk voorzichtig zijn met de traditionele bedrijven. De uitdaging voor ons is om die twee werelden te combineren. We cliënten niet dwingen om iets digitaal aan te leveren.”

De toegevoegde waarde van Unit4 Prognose en Bacecone

Ten Raede Groep maakt niet alleen gebruik van Unit4 Accounting, maar ook van Unit4 pakketten als Unit4 Audition en Unit4 Prognose. Jan-Willem Bozuwa zat in het pilotteam voor Unit4 Prognose en is erg tevreden over de webbased oplossing. “Je schiet je jaarrekening in en je kunt de volgende jaren op basis van een aantal historische gegevens meenemen in de prognoses. Je kunt bovendien bepaalde scenario’s inbouwen, bijvoorbeeld de aanschaf van een pand of de uitbreiding van je personeel. Dat is ideaal. Unit4 Prognose biedt toegevoegde waarde wanneer je gelooft in het feit dat je meer moet adviseren; de klant beter moet bedienen.” Unit4 Prognose staat nu nog niet direct gekoppeld aan de Uni4 Multivers Management Monitor, dit kan wel via Online Samenwerken. Met Online Samenwerken wordt een soort portal gecreëerd tussen de accountant en de klant.

De integratie tussen de verschillende pakketten van Unit4 is erg belangrijk voor Ten Raede Groep. “Wanneer je de balanscontrole hebt gedaan en de administratie staat helemaal goed in Unit4 Multivers, dan heb je alles ook snel goed staan in de jaarrekening en wanneer de jaarrekening goed is, dan heb je de basis voor je fiscale advies al klaarstaan.” Circa 90 procent van de cliënten van Ten Raede Groep maakt ook gebruik van Unit4 Multivers. “We raden het ook altijd aan, tenzij onze cliënten vast zitten aan hun eigen pakket, dan is dat ook goed.”

Basecone optimaliseert en beheert de digitale documentstroom. “We wilden graag met Unit4 Paperless werken maar dit werkte niet in combinatie met Unit4 Multivers Online. Daarom zijn we overgestapt naar Basecone. Met Basecone kun je snel en eenvoudig facturen boeken. En we kunnen nu onze cliënten enthousiast maken voor de Unit4 Management Monitor.”

Toekomstplannen

Jan-Willem Bozuwa ziet Ten Raede Groep in de toekomst steeds meer veranderen in een totaaladviseur. “We zijn aan het kijken of we de klant binnen het MKB nog ruimer van dienst kunnen zijn. We bekijken wat de markt wenst op het gebied van dienstverlening binnen onze branche. Voor ons is het een uitdaging om onze dienstverlening te combineren. Automatisering zal daar voor ons een steeds belangrijkere rol bij gaan spelen. De cliënt heeft een beperkt budget voor zijn financiële ondersteuning. Hoe meer advies je daarvoor kunt bieden, hoe meer hij zal ervaren dat je een goede dienstverlener bent. Cliënten betalen gemakkelijker voor een goed advies, dan voor veel boekwerk. Zij zijn dan immers nog steeds geen stap verder. Met goed advies kun je echt geld verdienen voor de cliënt.”

Support

+31 88 619 00 20 Start Teamviewer