De medewerkers van Consolit beschikken over branchespecifieke kennis en denken goed mee

Ham Groep bestaat uit een aantal werkmaatschappijen, waaronder EMHA Technisch Bureau B.V., M. Ham B.V. en Mahapro B.V.. De eerstgenoemde werkmaatschappij is specialist in het toepassen van epoxy- en polymeertechnieken voor maritieme en industriële doeleinden en het uitlijnen van machines en andere apparatuur. Op kleinere schaal voert EHMA Technisch Bureau B.V. ook machineeractiviteiten uit. M. Ham B.V. is specialist op het gebied van het vervaardigen, installeren en onderhouden van installaties en machines die werken op perslucht en cryogene gassen. Mahapro B.V. richt zich in het bijzonder op de handel en export van technische artikelen.

Van Palet Software naar Unit4 Multivers Installatie

Tot 2008 maakte Ham Groep gebruik van Palet Software, waarna een zoektocht werd gestart naar een nieuw pakket met zowel handelsfunctionaliteit als functionaliteit voor de projectadministratie.” In het oude systeem misten we de bedrijfsondersteuning”, aldus Marco Hoogland, Financieel Directeur bij Ham Groep. De organisatie uit Ridderkerk keek naar Exact, AccountView en Unit4 en maakte uiteindelijk de keuze voor Unit4 Multivers in combinatie met Unit4 Multivers Installatie. “Deze suite kan beide takken van onze sport – handel én projecten – aan. We gebruiken Unit4 Multivers Installatie voor de inkoop, voorraadbeheersing, verkoop, nacalculatie en de urenregistratie op projecten en Unit4 Multivers zelf voor de overige financieel-administratieve processen.”

Referentie Consolit Ham Groep

Ondersteuning van bedrijfsprocessen

“Als technisch bedrijf hebben we behoefte aan een financieel informatiesysteem dat niet alleen maar financiële informatie produceert, maar ook de bedrijfsprocessen ondersteunt. Je wilt de in- en verkoop, de nacalculaties en de uren verwerken in één systeem en je wilt het materiaalverbruik op projecten nauwkeurig registeren. Dat hele scala aan werk verrichten wij met Unit4 Multivers Installatie”, aldus Marco Hoogland. De organisatie maakt al ruim vijf jaar naar tevredenheid gebruik van het softwarepakket dat Consolit speciaal voor projectorganisaties zoals Ham Groep heeft ontwikkeld.

Uitgebreide mogelijkheden benutten

“We zijn op eenvoudige wijze gestart met de inrichting van Unit4 Multivers Installatie. De uitgebreide mogelijkheden die er zijn, worden nog niet optimaal benut. Dat is in het kader van onze kwaliteitssystemen (waaronder ISO) wel waar we naar streven. We willen aan een bepaalde kwaliteit voldoen en het is daarom van belang om de processen zodanig in te richten dat we deze kwaliteit kunnen waarborgen, ook op administratief gebied”, aldus Marco Hoogland. “Om de mogelijkheden die er zijn beter te benutten, zullen we binnenkort overstappen op de meest recente versie van Unit4 Multivers Installatie.”

Samenwerking met Consolit

Over de samenwerking met zijn automatiseringspartner zegt Marco Hoogland het volgende: “De samenwerking met Consolit verloopt goed. Onze vaste consultant en accountmanager zijn beschikbaar wanneer wij daar behoefte aan hebben. De medewerkers van Consolit beschikken over branchespecifieke kennis, denken goed mee en tonen altijd begrip voor de situatie. Als we ergens tegenaan lopen, dan is de helpdesk ook altijd goed bereikbaar. Zaken blijven nooit lang liggen, maar worden altijd snel opgelost.”

Referentie Consolit Ham Groep 2

Toekomstplannen

Ham Groep zal, zoals eerder genoemd, overgaan naar de nieuwste versie van Unit4 Multivers Installatie. “We willen de inkooporganisatie strakker op poten zetten met Unit4 Multivers Installatie en we willen efficiencyverbetering realiseren met betrekking tot het verwerken van uren”, aldus Marco Hoogland. De medewerkers van Ham Groep zullen in de nabije toekomst zelf de uren invoeren, waarna er een autorisatieslag van leidinggevenden aan te pas komt voordat de gegevens in de boekhouding terechtkomen. Ham Groep wil in het kader van organisatieprofessionalisering ook aan de slag met de Elvy document management software.

Support

+31 88 619 00 20 Start Teamviewer