De foutkans met Unit4 Barcodescanning is nihil!

Van Domburg Partners is in Nederland de grootste distributeur van professionele displays en andere audiovisuele oplossingen  van onder andere Samsung, NEC, AMX by Harman en Dynascan voor de zakelijke markt. De professionele schermen zijn geschikt voor narrowcasting, digitale informatievoorziening, videowall-opstellingen en touch-doeleinden. Van Domburg Partners biedt niet alleen de producten, maar ook hun kennis en ervaring om een project tot een succes te maken. Van Domburg Partners doet uitsluitend zaken in het business-to-business-kanaal via één van de aangesloten partners.

Van Domburg Transport is  de logistiek dienstverlener van Van Domburg Partners op het gebied van Storage, Transport en Installatie. Om het werkproces van Van Domburg Transport te versnellen werken zij met Unit4 Multivers Barcodescanning.

De oorsprong van Van Domburg Partners ligt bij dit familiebedrijf dat in 1951 begonnen is als garagebedrijf in Rotterdam. Een ondernemende familie, welke naast onderhoud en reparaties van auto’s, de toen opkomende transportbranche aangreep om een transport- en opslagbedrijf te starten. In 1985 werd het eerste transport voor Samsung gereden. Naast logistiek en storage heeft Van Domburg Transport ook werkzaamheden als events opbouw, shopdisplay installaties en updates naar zich toegetrokken. Van Domburg Transport is een gedreven onderneming waar affiniteit, betrouwbaarheid en flexibiliteit hoog staan aangeschreven.

hal-van-domburg-transport

Foutloze en efficiënte afhandeling is zaak binnen Van Domburg Transport

“Ons ERP-systeem en de administratie verliepen niet soepel. Een fout was zo gemaakt, we waren afhankelijk van personen die iets opschreven. Er werden verkeerde serienummers doorgegeven, niet verkeerd maar met spelfouten. Het kwam bijvoorbeeld voor dat er in één zending een serienummer dubbel werd uitgegeven omdat er geen controle was. De kans dat de voorraad niet meer klopt, is dan heel groot. Het verschil in onze producten zit hem in de details, 1 lettertje verschil kan al een heel ander product zijn. Door de inzet van Unit4 Multivers Barcodescanning zet je onder andere in op het verlagen van foutkansen. Je scant het product, serienummer etc. Als het fout gaat, wordt het aangegeven”, vertelt Bastiaan van Rooij, Operations Manager bij Van Domburg. Een foutloze en efficiënte afhandeling is zaak binnen Van Domburg Transport.

Leverancier moet passen bij DNA van het bedrijf

Voor een grote klant in airco’s werkten ze al met een scansysteem. Zo’n scansysteem wilden ze zelf ook graag gaan inzetten. Daarnaast waren er ook nog een aantal vragen vanuit de klant. Van Domburg Transport is daarom op zoek gegaan naar een leverancier die een scan-oplossing voor hun ernaast kon bouwen.

“De partij waar we mee werkten, kon niet meer bieden wat wij wilden. Ze waren eigenlijk alleen een tussenpartij en dachten verder niet productief mee. We waren dus op zoek naar een andere partij. Een partij die paste bij het DNA van ons bedrijf. Verder hebben we ons afgevraagd wat het doel was van de softwareoplossing. We wilden een pakket dat snel en flexibel was en dat we naar onze hand konden zetten. We hadden hierbij de keuze om in zee te gaan met een voordelige en kleinere leverancier of om zaken te gaan doen met een grotere leverancier die alles al helemaal functioneel had uitgewerkt; duidelijk duurder en logger en viel niet te kneden. Een uitgewerkt softwarepakket klinkt goed, maar op het moment dat je daar een klein deel van gebruikt schiet het niet echt op. Wij hebben onze keuze gemaakt op basis van budget, functionaliteiten en match met de leverancier. Via Unit4 zijn we in 2014 bij Consolit terechtgekomen. De basis die we nu gelegd hebben met de software-oplossing werkt prima. De functionaliteiten tot nu toe werken goed. We zijn nog aan het verder bouwen want er zijn nog steeds aanvullende wensen.”

“Wat ik dan ook belangrijk vind, is dat een leverancier meedenkt en mee kan in de snelheid die wij willen. De samenwerking met Consolit past in die zin bij het DNA profiel van ons eigen onderneming. “De producten en dienstverlening die wij via Consolit kunnen afnemen sluiten precies aan op onze behoeften”, legt Van Rooij uit.

Voordelen Barcodescanning

Het gebruik van een barcode scanoplossing heeft niet alleen Van Domburg Transport veel voordeel gebracht, maar ook de klanten van Van Domburg Transport. “Ondanks de forse groei de afgelopen jaren in het aantal transacties, kunnen we stellen dat deze groei heeft kunnen plaatsvinden zonder dat daarbij heel veel extra medewerkers moesten worden aangetrokken. In die zin kun je stellen dat de investering in ICT vele malen lager is dan de investering die wij anders in personeel hadden moeten doen. Daarnaast is de afhandelingssnelheid van de opdrachten verhoogd terwijl het aantal fouten tot vrijwel nihil zijn gereduceerd. We doen het dus sneller en beter, en dat creëert voor iedereen een win-winsituatie.”

Samenwerking met Consolit

De laatste jaren zijn Van Domburg Partners en Van Domburg Transport fors gegroeid. Deze groei heeft een duidelijke weerslag gehad op alle bedrijfssystemen binnen de onderneming. “Wij proberen alle systemen zo veel mogelijk uit te nutten en op elkaar aan te laten sluiten. Hiervoor werken wij intensief en op een prettige manier samen met Consolit.  De ‘hands on’ en ‘no-nonsense’ mentaliteit spreken mij hierbij heel erg aan en sluiten ook goed aan bij onze manier van werken”, aldus Van Rooij.

 

Support

+31 88 619 00 20 Start Teamviewer