Consolit modules Handel

Consolit modules – Handel:

GIP o.b.v. Technische Voorraad

De Consolit module GIP o.b.v. Technische voorraad is de oplossing om de gemiddelde inkoopprijs (GIP) al te berekenen op het moment dat de ontvangen goederen worden verwerkt. Vanzelfsprekend kunnen de ontvangstgegevens worden geprint en/of worden opgeslagen (pdf) op een ontvangstverslag.

De AccountView module Voorraadwaardering berekent de gemiddelde inkoopprijs pas op het moment van het verwerken van de inkoopfactuur.

GIP o.b.v. Technische Voorraad II

De Consolit module GIP o.b.v. Technische voorraad is de oplossing om GIP toeslagen, zoals transportkosten, opslagkosten, verzekeringen, douanekosten en/of kosten van keuringen, maar ook bonussen in de gemiddelde inkoopprijs op te nemen en te verwerken. GIP Toeslagen kunnen worden toegevoegd als GIP Toeslagcategorieën worden en worden gekoppeld aan artikelen/artikelgroepen. Het berekenen van de GIP Toeslagen kan worden ingesteld: Bij ontvangsten, Per inkooporder of Per inkooporderregel.

Dynamische locaties

De Consolit module Dynamische locaties is de oplossing om de magazijnlocaties in verkooporders dynamisch te laten bepalen tijdens het afdrukken van Paklijsten, Proefpakbonnen en/of Pakbonnen.

DOT-registratie

De Consolit module DOT-registratie is de module voor bandengroothandel voor de registratie van de aantallen per DOT-code. In de tabel Aantal per DOT-code worden per artikel (band) de aantallen per DOT-code per magazijn/-locatie geregistreerd en bijgehouden. Als u beschikt over de AccountView module Goederenuitgifte dan kunt u gebruikmaken van de pakstrategie DOT pakstrategie om de goederen te pakken op basis van de DOT-code. DOT staat voor Department Of Transportation. De DOT-code vertegenwoordigt de productiedatum van de band (week/jaar).

Dynamisch Verkoopscherm

De Consolit module Dynamisch Verkoopscherm (DVS) is de oplossing voor elk (groot)handelsbedrijf om snel en efficiënt in één scherm orders in voeren, orders aan te maken en orders af te handelen. Het Dynamisch verkoopscherm biedt de gebruiker de mogelijkheid om snel door het beschikbare assortiment te bladeren en op basis van verschillende kenmerken te filteren, zodat de verkoopprijs en de beschikbaarheid direct zichtbaar zijn. Op basis van de geselecteerde debiteur zijn direct de specifieke verkoopprijzen van de debiteur zichtbaar. De prijsafspraken worden dus direct toegepast op basis van de ingevoerde aantal, zonder hiervoor eerst een verkooporder aan te moeten maken. Vanuit het Dynamisch verkoopscherm kan direct een verkooporder aangemaakt worden. Het is ook mogelijk om direct de pakbon en/of verkoopfactuur af te drukken en te verwerken.

Dynamisch Verkoopscherm – Intercompany

De Consolit module Dynamisch Verkoopscherm – Intercompany is de oplossing om de artikelvoorraad vanuit andere administraties in te zien en om deze artikelvoorraad vanuit de “eigen” administratie te verkopen en direct vanuit de “andere” administratie te leveren. Op basis van de aangemaakte verkooporder wordt direct automatisch een IC inkooporder aangemaakt in de “eigen” administratie en een IC verkooporder in de “andere” administratie. De AccountView .NET BackOffice Server is nodig om de automatisch gegenereerde XML berichten te verwerken. De IC inkooporder in de “eigen” administratie wordt automatisch in bestelling gezet en de goederen kunnen automatisch worden ontvangen en worden verwerkt. De IC verkooporder in de “andere” administratie kan automatisch worden geleverd.

Banden – Basis

De Consolit module Banden – Basis is de basismodule voor de bandengroothandel. Alle voor de bandenbranche zo belangrijke gegevens, zoals de Breedte, Hoogte, Bouw, Inch, Tubeless, Laadindex, Snelheidsindex, Merk, Type, EAN-code, Productiecode, BAC, Seizoen, Bruto verkoopprijs, Type band, OEM informatie, DOT-code en RFT kunnen worden vastgelegd. Vanzelfsprekend ontbreken ook de Energielabel gegevens niet, zoals verbruik, Wetgrip, dBa, Noise Class, EC VE, EU Directive, Picture Name en S-sign.  Ook is voorzien in het vastleggen van de gegevens voor de velgen, zoals Producentennummer, Breedte, Hoorncode, Inch, Humpcode, Gaten, Steek, ET-waarde, Naaf, Type, uitvoering, Merk en Voertuig.

Banden – BEM

De tenaamstelling van de Consolit module Banden – BEM (Band en Milieu) is gewijzigd in de Consolit module Toeslagen (Verwijderingsbijdrage). Deze Consolit module is namelijk niet alleen inzetbaar binnen de bandenbranche maar ook geschikt voor alle (groot)handelsbedrijven die te maken hebben met verwijderingsbijdrage en/of andere toeslagen binnen de inkoop en verkoop.

Banden – VACO

De Consolit module Banden – VACO is de module voor het inlezen van de VACO-bestanden op basis van de vastgelegde VACO-groepen. U kunt nieuwe artikelen inlezen, artikelprijzen inlezen en/of artikelomschrijvingen inlezen.

Toeslagen (Verwijderingsbijdrage)

De Consolit module Toeslagen (Verwijderingsbijdrage) is de module om automatisch toeslagen zoals de verwijderingsbijdrage op zowel de inkoop als verkoop te berekenen en toe te passen op basis van de van toepassing zijnde Toeslag Matrix. De Toeslag (verkoop) kan o.b.v. de Verzenddebiteur of Factuurdebiteur plaatsvinden.

De Consolit module Toeslagen (Verwijderingsbijdrage) is de nieuwe naam voor de Consolit module Banden – BEM (Band en Milieu).

Garage

De Consolit module Garage is de module voor garagebedrijven. Op de verkooporder kan  het Kenteken, de kilometerstand en de meldcode lease worden vastgelegd. Kentekens kunnen in een aparte tabel Kentekenregistratie worden vastgelegd, zodat eenvoudig kunnen worden geselecteerd. Per kenteken kan naast het kenteken de Duplicaatcode, Voertuigsoort, Merk, Type, Identificatienummer, Plaats identificatie, Aantal deuren, Kleur, Massa ledig voertuig en de Datum eerste afgifte worden vastgelegd.

Flexibele export van artikelen

De Consolit module Flexibele export van artikelen is de module om op een flexibele manier artikelgegevens vanuit meerdere administratie te exporteren en naar één of meerdere partijen door te sturen per e-mail of direct een upload naar een FTP site.  U kunt op deze manier stamgegevens van artikelen, maar voorraadinformatie en prijsinformatie exporteren op basis van Exportsessies.

Support

+31 88 619 00 20 Start Teamviewer