02-01-2017

Eindejaarsverwerking AccountView

Het jaar 2016  is om en dit betekent dat u de eindejaarsverwerking voor uw AccountView omgeving moet uitvoeren.

AccountView kent een flexibele eindejaarsverwerking. Het is niet nodig om de administratie van 2016 af te sluiten voordat u begint met boeken in de administratie van 2017.U kunt in beide administraties financiële boekingen maken en deze precies op elkaar laten aansluiten. Om te zorgen dat u succesvol kunt starten in het nieuwe jaar, informeren wij u hierbij over de uit te voeren procedures.

U kunt hieronder de voor u geschikte procedure(s) selecteren op basis van uw licentiesamenstelling. Het is hierbij van belang dat u nagaat of u, naast de standaard AccountView software, over aanvullende functionaliteiten beschikt, bijvoorbeeld modules van Consolit. In Consolit Info, ons informatieplatform voor AccountView gebruikers, kunt u rechts onderaan terugvinden óf en zo ja, over welke Consolit modules u beschikt. U kunt dit bovendien in AccountView terugvinden via de menu-optie Help. U kunt uiteraard ook contact met ons opnemen via +31 88 619 00 20.

Consolit modules

De eindejaarsverwerking voor de CBM Consolit modules kunt u onderaan dit bericht downloaden. U heeft de standaard AccountView eindejaarsprocedure in dit geval niet nodig. De eindejaarsverwerking voor de C4 modules kunt u ook onderaan dit bericht downloaden. Deze specifieke procedure dient u, afhankelijk van uw situatie, aanvullend op de standaard AccountView procedure (indien alleen C4) of aanvullend op de CBM eindejaarsprocedure (indien C4 en CBM) uit te voeren.

Eindejaarsprocedures

In de eindejaarsprocedures staat stap voor stap uitgelegd wat u moet doen en worden belangrijke tips gegeven die u precies dient te volgen om een succesvolle eindejaarsverwerking uit te voeren. Wij raden u aan om eerst alle procedures door te nemen voordat u begint met de eindejaarsverwerking.

Tip!
Maak een kopie van uw administratie en voer een proef eindejaarsverwerking uit. Dit voorkomt onnodige druk tijdens de live verwerking. Vragen of problemen die zich dan voordoen, kunnen tijdig via onze supportafdeling afgehandeld worden.

Ondersteuning

Wij kunnen het ons voorstellen dat u ondersteuning wenst van een deskundige. Neem in dat geval gerust contact met ons op. Mocht een andere deskundige de eindejaarsverwerking voor u uitvoeren, overhandig dan in ieder geval alle benodigde procedures en vraag hem of haar om hier zorgvuldig gebruik van te maken. Indien u nog vragen heeft over de eindejaarsverwerking, dan kunt u contact opnemen met ons opnemen via +31 88 619 00 20 of support@consolit.nl. De Consolit supportdesk is een betaalde dienst, tenzij u een Consolit Support Contract heeft afgesloten. Op basis van uw AccountView onderhoudscontract kunt u ook contact opnemen met de supportdesk van Visma Software.

Eindejaarsprocedures 2016 / 2017

Standaard AccountView licentie

Beschikt u over een standaard AccountView licentie, dan kunt u via de onderstaande link de voor u geschikte eindejaarsprocedure downloaden via de website van Visma Software.

Standaard AccountView eindejaarsprocedure

AccountView met Consolit modules

Heeft u naast de standaard AccountView software ook CBM en C4 modules van Consolit, dan kunt u gebruikmaken van onderstaande procedure.

Eindejaarsverwerking AccountView WINDOWS (versie 9 x) 2016-2017
Eindejaarsverwerking Consolit C4 modules (versie 9x) 2016-2017

Elvy gebruikers

Naast het aanmaken van een nieuw boekjaar in Accountview, hoort ook het toevoegen van dit nieuwe boekjaar aan Elvy zodat u in 2017 ook uw facturen direct digitaal kunt gaan verwerken! Met het stappenplan hieronder kunt u eenvoudig Elvy koppelen aan uw nieuwe boekjaar. In het stappenplan wordt uitgelegd hoe u een nieuw boekjaar kunt koppelen binnen Elvy, en hoe u de in 2016 gemaakte instellingen zoals “Leer Elvy” templates, G-Rekening templates en snel invoer templates kunt overnemen naar uw nieuwe boekjaar!

Hoe neem ik gegevens over van het voorgaande boekjaar?

Wanneer u boekjaar 2016 volledig heeft afgerond kunt u de oude administraties binnen Elvy verbergen, zodat deze niet meer in uw administratielijst naar voren komen met te selecteren administraties. Op deze manier blijft Elvy overzichtelijk!

Maak altijd een back-up van uw Elvy en AccountView omgeving voordat u deze actie gaat uitvoeren. Zorg er ook voor dat u met de meest recente versie van Elvy werkt, u kunt dit controleren door het volgende artikel op onze helpsite te volgen: Hoe voer ik een update van Elvy uit?

Support

+31 88 619 00 20 Start Teamviewer