Business Intelligence

Dashboards

Dashboard 1: Verkoopstatistieken

 

De combinatie van geografisch inzicht met diagrammen kan krachtige inzichten geven. Zo ziet u bijvoorbeeld in welke regio u de meeste producten verkoopt per periode, en hoeveel producten dit dan zijn. Ook kunt u dit dashboard vertalen naar bijvoorbeeld de locaties met de meeste storingen, waarbij de diagrammen bijvoorbeeld de hoeveelheid storingen per soort kunnen weergeven. Het is ook mogelijk om dit aan het dashboard toe te voegen zodat het inzicht als een film aan uw ogen afspeelt. De mogelijkheden zijn enorm, en kunnen afgestemd worden naar uw behoeften.

Het dashboard is opgesteld aan de hand van dummy data. Dit dashboard heeft puur als doel om een de functionaliteiten en mogelijkheden te tonen.

 

Dashboard 2: Voetbalstatistieken op wedstrijdniveau

 

Dit dashboard bestaat uit 3 tabbladen. Het eerste tabblad geeft de stand per gekozen competitie en gekozen seizoen. De data van enkele grote competities (Premier League, La Liga Primera Division, Ligue 1 en Serie A) gaat terug tot seizoen 2005-2006. De andere competities gaan terug tot 2017-2018. Zo ziet u onder ander het aantal schoten, het aantal schoten op doel, het aantal doelpunten en meer. Op het tweede tabblad zijn wat extra gegevens aan de ranglijst toegevoegd, zoals de nauwkeurigheid schoten en afmaken per team, en het procentuele verschil in aantal doelpunten tweede helft t.o.v. de eerste helft.

Het derde tabblad geeft inzicht in de historische resultaten. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een team uit de geselecteerde competitie, hierbij eventueel aangeven of u alleen de thuis- of uitresultaten wilt zien, welk seizoen, welke tegenstander enzovoorts.

Leuk om te vermelden is dat de bron van dit dashboard een map is met CSV bestanden. Deze map wordt in Power BI geïmporteerd, en door middel van datatransformatie en metingen wordt dit dashboard gecreërd. Zo ziet u dat er ook voldoende mogelijkheden zijn als de databron op het eerste gezicht niet veel inzicht te bieden heeft.

Support

+31 88 619 00 20 Start Teamviewer