Installatie en bouw

Consolit biedt met haar gedegen kennis een gespecialiseerde oplossing voor installatie en bouw bedrijven. Hierdoor profiteert ook uw organisatie van een efficiënte, gebruiksvriendelijke en flexibele oplossing ter ondersteuning van zowel de operationele bedrijfsprocessen als de managementprocessen. Het resultaat is dat medewerkers meer grip op de openstaande werkzaamheden hebben en de directie meer inzicht heeft in de organisatie als geheel.

Door de steeds hoger wordende eisen aan kwaliteit en efficiency van installatie en bouw bedrijven, moet er bijvoorbeeld snel en scherp kunnen worden gecalculeerd om projecten te verwerven. Daarnaast worden opdrachtgevers steeds kritischer op operationele zaken zoals de planning en het behalen van de afgesproken oplevertermijn. Oftewel: een continue uitdaging waarbij wij u graag ondersteunen.

ERP software in de installatie en bouw sector

Naast onze expertise gebruiken we Unit4 Multivers Installatie als ERP oplossing. Deze moderne en flexibele oplossing is specifiek ontwikkeld voor de dynamische omgeving van de bouwsector en de installatiebranche. Dankzij de op de praktijk gebaseerde informatie, de proactief werkende business ‘alerts’ en de overzichtelijke presentatie van gegevens, houdt u uw projecten en aanverwante bedrijfsprocessen onder controle. Zodat u in staat bent om tijdig bij te sturen of in te grijpen, waar en wanneer dat ook nodig mocht zijn.

De voordelen van Unit4 Multivers Installatie op een rijtje

  • Alle deelprocessen van de complexe projectorganisatie worden op een gebruiksvriendelijke en professionele manier ondersteund
  • De verregaande integratie tussen de diverse deelfuncties onderling biedt een logische workflow door de hele organisatie. Hierdoor ontstaat meer structuur binnen de organisatie en worden belangrijke efficiencyvoordelen behaald
  • Het is op maat gesneden voor kleinere en middelgrote projectorganisaties.

Unit4 Multivers Installatie is ontwikkeld door Consolit in nauwe samenwerking met Unit4. Het resultaat van deze bundeling van uitgebreide kennis en ervaring is een modern en gebruiksvriendelijk ERP systeem. De digitale werkbon is ook beschikbaar voor Windows Phone, Android en iOS.

Betere planning

Welke medewerker is wanneer beschikbaar of ingepland, is een veel gestelde vraag. Dit inzicht is nodig om de werkzaamheden die met spoed ingepland dienen te worden efficiënt door de organisatie te kunnen loodsen. Unit4 Multivers Installatie beschikt over een geïntegreerde planning module voor uw medewerkers die u hierbij ondersteunt. Bovendien kunnen de individuele Outlook agenda’s met het planbord worden gesynchroniseerd.

Betere bewaking van projecten en budgetten

Nooit meer een projectresultaat als de bekende ‘mosterd na de maaltijd’. Voortaan ontvangt u ook tussentijds duidelijke rapportages over de projectvoortgang en de voorlopige resultaten. Ook worden uw bedrijfsbudgetten binnen Unit4 Multivers Installatie zorgvuldig bewaakt. En krijgt u desgewenst automatisch een melding bij overschrijding of een dreigende overschrijding.

Minder administratief werk

In de praktijk gaat er veel tijd verloren met het dubbel of zelfs driedubbel invoeren van gegevens. Denkt u maar eens aan het schrijven van een werkbon, het noteren van de werkzaamheden/artikelen door de monteur en uiteindelijke verwerking door de administratie voor de urenverantwoording en facturatie. Met Unit4 Multivers Installatie hebt u minder administratief werk, onder andere door het eenmalig vastleggen en verwerken van gegevens en de gebruiksvriendelijke manier van inboeken. Ook het factureren van zowel de termijnen als de regiewerkzaamheden wordt hierdoor een druk op de knop. Uiteraard leiden alle boekingen binnen het systeem direct tot mutaties binnen de financiële administratie. Ook de integratie met het 2BA uniform artikelbestand voor de installatiebranche levert tijdswinst op en geeft u direct de juiste artikel- en prijsinformatie.

Digitale werkbon

Uiteraard ondersteunt Unit4 Multivers Installatie het werken met digitale werkbonnen efficiënter informeren en aansturen van de monteurs/engineers. De digitale werkbon kan worden geïnstalleerd op zowel smartphones, tablets en laptops.

Contact en advies?

Onze adviseurs denken graag met u mee en bieden u de oplossing voor uw probleem. Uw probleem is tenslotte onze uitdaging! Neem direct contact op voor meer informatie of bekijk de uitdagingen hieronder om meer inzicht te krijgen.

Uitdaging 1

Mijn servicemonteur moet op locatie uren kunnen schrijven

Uitdaging 2

Ik wil meer grip op mijn voorraad

Uitdaging 3

Ik heb weinig of geen inzicht in de declarabiliteit van mijn medewerkers

Geen van bovenstaande uitdagingen

Stuur ons een bericht met uw probleemstelling en wij zullen zo spoedig mogelijk reageren

Partners

Consolit werkt samen met gewaardeerde partners:

Unit4 Corporate Logo
Unidis Corporate Logo

Support

+31 88 619 00 20 Start Teamviewer