26-08-2019

Senior ERP consultant René aan het woord

Maak kennis met René

Mijn naam is René de Meijer, ik ben 52 jaar en ik werk als Senior ERP Consultant binnen de Projecten & Service pijler van Consolit. Ik ben tevens Team Captain van deze pijler.

Ik ben in 1967 geboren in het ziekenhuis in Dordrecht. Mijn ouders woonden in Ridderkerk waar ik bijna mijn hele leven heb gewoond. Rond mijn 33ste jaar ben ik naar Zwijndrecht verhuist, maar na ongeveer 7 jaar ben ik weer terug naar Ridderkerk gegaan. Niet omdat ik het niet naar mijn zin had in Zwijndrecht, maar omdat ik een mooi huis in Ridderkerk kon krijgen.

Ik ben inmiddels al weer 15 jaar gelukkig getrouwd met Renate die ik bij Unit4 heb leren kennen. We hebben 2 kinderen. Larissa van 14 jaar en Isabella van 10 jaar. Mijn vrouw werkt 24 uur per week als administratief medewerkster bij Facet in Ridderkerk en daarnaast runt zij voor een groot deel het huishouden. Ik heb daar veel waardering voor. Ik ben super trost op haar.  Mijn gezin is mijn lust en mijn leven.

Daarnaast hou ik erg van muziek luisteren. Ik heb een brede muziek keus van punk en alternatieve muziek tot (hard) rock en pop muziek. Enkele voorbeelden zijn The Cure, Depeche Mode, New order, Prince, U2, OMD, Yazoo, Madonna, Madness, Haevn, The Police, Abba, UB40, Ariana Grande, Michael Jackson, The Rolling Stones, ZZ Top, Kiss, Justin Bieber, Ed Sheeran, Clannad, Jean-Michel Jarre, Vangelis. En nog veel meer.  Te veel om op te noemen, maar hopelijk geeft het een beetje een beeld van mijn muziekkeuze.

Ik kijk ook graag films. In de bioscoop of gewoon thuis. Meestal zijn dat actie, thriller of fantasie films, maar ik kijk ook graag andere films. Star Wars en Marvel behoren tot mijn meest favoriete films. Bij voorkeur kijk ik films in 3D. En ik kijk het liefst met het hele gezin. Het Marvel virus in inmiddels ook bij mijn kinderen terecht gekomen. Maar we kijken ook met z’n allen graag naar films als “Hoe tem ik een draak”. Ook die moeten zoveel mogelijk in 3D.

Dan hou ik ook nog van computer spellen. Die speel ik op spelcomputers zoals Playstation 4, Playstation 2, Playstation 1, Nintendo Switch, Nintendo WII en Atari Lynx (deze is al heel oud). Voor de Playstation 4 heb ik ook de VR bril. Dat vind ik helemaal geweldig. Computer spellen spelen we ook veel samen met het hele gezin. Dan doe ik bijvoorbeeld ook mijn best bij “Just Dance” en “We sing”. Ik kan totaal niet dansen en zingen hoor, maar het is wel heel leuk om te zien hoe fanatiek mijn vrouw en  kinderen zijn.

Ik hou erg van gadgets. Veel apparaten thuis zijn aangesloten op Internet. Ik kan bijvoorbeeld  tijdens mijn werk op mijn smartwatch zien dat de vaatwasser klaar is. En ik kan, voordat ik naar huis rijd, de oven aanzetten, zodat deze is opgewarmd als ik thuis aankom. Misschien allemaal niet noodzakelijk, maar ik vind het wel interessant om te zien en te ervaren wat er allemaal mogelijk is. En zeker ook met welke eenvoud het allemaal te regelen is.

 

Loopbaan

Ik heb bedrijfseconomie gestudeerd aan de Hogeschool voor Economische Studies in Rotterdam. Mijn hoofdvakken waren Bedrijfseconomie, Bedrijfsadministratie en Automatisering van de Informatie Voorziening (AIV).

Na het behalen van mijn diploma ben ik dienstplichtig soldaat voor Defensie gaan werken. Daarbij ben ik in de eerste twee maanden opgeleid tot vrachtwagen chauffeur. Na deze opleiding ben ik gelegerd bij een transport compagnie op een kazerne in Nunspeet. De commandant van een zuster transport compagnie op dezelfde kazerne kreeg al snel in de gaten dat ik wel handig met computers was. Hij heeft mij daardoor vrijgesteld van mijn normale werkzaamheden om voor de kazerne een computer programma te schijven voor de logistieke afdeling en voor de werkplaats waar de vrachtauto’s werden onderhouden. Samen met een mede dienstplichtig soldaat heb ik aan dit programma gewerkt. We hebben dit geschreven in een DBase-achtig programma.

Na mijn diensttijd ben ik bij de importeur van Honda in Ridderkerk gaan werken als verkoopmedewerker binnendienst van de tweewieler afdeling. Daar heb ik, naast het verkopen van motoren, brommers en scooters, gewerkt aan het verbeteren van de verkoopinformatie voorziening.

Vervolgens ben ik voor Unit4 in Sliedrecht gaan werken. Ik ben daar begonnen op de support afdeling waar ik in eerste instantie support heb gegeven op Multivers (CB) en MuSQLe. Later is daar Unit4 Multivers bijgekomen. Binnen Unit4 heb ik allerlei functies gehad waaronder Medewerker Support, Medewerker Expert Centre, Medewerker Opleidingen, Medewerker Quality Assurance en ontwikkelaar van Unit4 Multivers.

Ik heb bijna 13 jaar bij Unit4 gewerkt. Daarna ben ik voor Allinco Software in Breda gaan werken. Daar ben ik als ERP consultant voor Unit4 Multivers Installatie en Unit4 Multivers aan de slag gegaan. Een jaar later werd ik als productmanager  tevens verantwoordelijk voor de functionaliteiten van Unit4 Multivers Installatie.  Nadat ik 5 jaar in dienst was bij Allinco Software werd ik als Operationeel Manager lid van het MT. Deze functie heb ik ongeveer 1,5 jaar uitgevoerd totdat Allinco Software werd overgenomen door Consolit.

 

Functie bij Consolit

Bij Consolit ben ik weer aan de slag gegaan als Senior ERP consultant. Deze functie voer ik nog steeds met veel plezier uit. Dit jaar is daar de functie van Team Captain voor de pijler Projecten & Service aan toegevoegd.

Als Senior ERP Consultant ben ik veel bij klanten van Consolit aan de slag om Unit4 Multivers Installatie te implementeren. Het implementeren bestaat uit het installeren en inrichten van Unit Multivers Installatie en uit het opleiden van de medewerkers in het gebruik van Unit4 Multivers Installatie. Daarbij zal ik over het algemeen de processen bij een klant in kaart brengen zodat Unit4 Multivers Installatie hierop ingericht kan worden. Daar waar nodig zal ik ook adviezen geven om processen te verbeteren. Er komt dus ook een stuk Business Consultancy bij mijn opdrachten kijken. Daar ligt uit een duidelijke toegevoegde waarde van mij voor de klant. Ik haal veel voldoening uit mijn werk als ik klanten help om hun eigen interne processen en procedures te optimaliseren. En dat zijn soms ook processen die buiten onze software omgaan.

Als Team Captain probeer ik de interne processen binnen de pijler Projecten & Service te ondersteunen en te optimaliseren zodat alle medewerkers binnen en buiten de pijler goed met elkaar samenwerken. Op die manier proberen we de doelstellingen binnen onze pijler te behalen.

Inmiddels werk ik al weer ruim 13 jaar bij Allinco Software / Consolit. Consolit heeft een informele organisatie structuur  en is zeer begaan met de medewerkers. Er wordt hard en professioneel gewerkt, maar is ook altijd tijd voor een geintje en gezelligheid. Iedereen is verder ook altijd bereid om elkaar te helpen. Al met al is Consolit gewoon een hele prettige werkgever.

Auteur: René de Meijer – Senior ERP consultant / Team captain Projecten & Service

Support

+31 88 619 00 20 Start Teamviewer