19-07-2019

De eerste weken van consultant Erwin bij Consolit

Verwachtingen overtroffen: wanneer je aan iets nieuws begint vorm je vooraf een beeld van hoe iets zal zijn

Consolit wist mijn aandacht te trekken via social media. Een bericht over de verhuizing van Zwijndrecht naar Dordrecht was voor mij de aanleiding om de website van Consolit te bezoeken. Wederom kwam ik een paar dagen later via een vacaturebank op de website terecht, toeval of niet? De betreffende vacature was geschreven voor de functie van Consultant, welke perfect aansloot bij mijn ervaring en ambitie. Een motivatiebrief en twee gesprekken verder wist ik het zeker: hier wil ik werken!

Een ontspannen start bij Consolit

In de voorbereiding op mijn eerste werkdag heeft Consolit alle praktische zaken in orde gemaakt. Een week voor aanvang kon de auto opgehaald worden en op de eerste werkdag zelf zijn alle andere benodigdheden overhandigd.

Samen succesvol

Inmiddels zitten de eerste twee weken er op. De eerste week stond volledig in het teken van kennismaken. Deze week gaf mij de kans om mijn collega’s en de gebruiken van Consolit beter te leren kennen. Het gevoel wat ik heb overgehouden is dat Consolit bestaat uit een groep mensen die elkaar helpt om samen succesvol te zijn.  Wat dit onderstreept is dat nagenoeg elk gesprek eindigde met: ‘als ik je ergens mee kan helpen…’

Trainen, ontwikkelen en samenwerken

Volledig volgens programma, welke ik op dag 1 ontvangen heb, zijn in week twee mijn vakinhoudelijke trainingen van start gegaan. De dagen zijn opgedeeld in een dagdeel theorie en een dagdeel zelfstandig de theorie uitwerken. De trainingen worden gegeven door ervaren collega’s die weten hoe het in de praktijk werkt. Tijdens de trainingen staat de leercurve van het individu centraal, dat zorgt ervoor dat je zelf het tempo van de trainingen bepaald.

Tot slot kan ik na twee weken zeggen dat al mijn verwachtingen zijn overtroffen.

Auteur: Erwin van der Molen – Consultant

Support

+31 88 619 00 20 Start Teamviewer