08-01-2020

Business Intelligence – Inzicht is niet de eindbestemming

De behoefte aan informatie is vaak het startsein om business intelligence te ontwikkelen binnen de organisatie. De oplevering van een dashboard, en de inzichten die u daar uit haalt, is alleen vaak niet de eindbestemming. Business Intelligence is geen project, maar een proces.

Het duurt niet lang meer of het voorjaar staat weer voor de deur. De knoppen komen weer aan de bomen, bloembollen laten zich weer zien boven de grond. Een mooi moment om uw tuin eens flink aan te pakken. U laat de hovenier een paar dagen komen, en voor u het weet krijgt u een spontaan vakantiegevoel als u de tuin in loopt! Zo kunt u met 25 graden, even in de zon, langzaam van dat ijskoude drankje nippen terwijl u naar al die planten en vogels kijkt. Maar, zo’n tuin vraagt ook onderhoud. Af en toe moeten die struiken toch even bij gesnoeid worden. Of er verzakt een tegel door de mierenkolonie die ook zijn intrek heeft genomen in uw mini-paradijs. Uw tuin is dus niet voor altijd ‘af’ op het moment dat de hovenier de deur achter zich dicht trekt.

Zo is het eigenlijk ook met business intelligence. BI is geen project, met een duidelijke einddatum, maar een proces. Wanneer u aan de slag gaat met BI krijgt u inzicht in uw processen, en wellicht wilt u naar aanleiding van deze inzichten uw proces op onderdelen aanpassen. Dit kan bijvoorbeeld zijn:

  • Verbeteren van datakwaliteit
  • (verder) automatiseren van uw bedrijfsprocessen

Er zijn verschillende manieren om uw datakwaliteit te verbeteren en uw bedrijfsprocessen verder te automatiseren. Wij denken daarin graag met u mee. Het stelt u namelijk in staat nog succesvoller zaken te doen. Hoe beter de kwaliteit van uw data, hoe betrouwbaarder de inzichten. Dit komt de besluiten die u wilt nemen aan de hand van data ten goede. Met de automatisering van bedrijfsprocessen is uw dashboard nog sneller bijgewerkt. Hier hebben wij in een eerdere blog al bij stil gestaan. Graag helpen wij u verder, om van 2020 een succesvol jaar te maken. Een jaar waarin u de waarde van data mag ervaren. Once you go data-drive, success will be given!

Zo aan het einde van deze eerste verhaallijn kijken wij alvast graag vooruit naar wat komen gaat. Binnenkort volgt er een blog met de BI-trends voor 2020, waarna we enkele trends afzonderlijk zullen behandelen. Waar moet u in 2020 op letten? Houd onze pagina in de gaten.

Volgende keer: De BI-trends voor 2020

Support

+31 88 619 00 20 Start Teamviewer