01-07-2019

Bent u klaar voor de online toekomst?

Als consument zijn we inmiddels vergroeid met onze mobiele telefoon. We doen er onze bankzaken mee, boeken hotels en vluchten met een app, onderhouden onze social media accounts en zo kan ik nog wel meer opnoemen. Waarom zou dit voor ondernemers anders zijn? Misschien omdat de accountant er nog niet klaar voor is?

Want zeg nou eerlijk, welke ondernemer is niet geïnteresseerd in een overzicht van zijn openstaande posten die hij met 1 druk op de knop een herinnering stuurt? Of om gelijk de factuur te maken op het moment dat hij bij de klant zit? Per maand inzicht hebben in de huidige situatie ten opzichte van vorige boekjaren. Dit zijn zaken die de ondernemer tijd besparen en inzicht geven. Hierdoor blijft er meer tijd over om te ondernemen.

Echter moet hier natuurlijk wel een kanttekening worden gemaakt. Dit is alleen interessant als de data enigszins actueel is, dat is het in 9 van de 10 gevallen niet. Wat ik zie in de praktijk is dat er vaak 1 keer per maand of zelfs 1 keer per kwartaal wordt aangeleverd. Op die manier bevat de administratie dan alleen maar verouderde informatie. Hierdoor neemt de toegevoegde waarde sterk af.

Toegevoegde waarde creëren

Toegevoegde waarde creëren voor de cliënt, is toch wat de accountant wil. Daarnaast levert het een accountant zelf natuurlijk ook gemak op. Wat zou het voor u betekenen als u niet meer hoeft te vragen bij uw cliënt om de facturen op tijd aan te leveren? Juist, dat zou heel veel tijd en energie schelen. De oplossing hiervoor is niet ver weg, want dit is mogelijk door de cliënt zijn facturen en bonnetjes digitaal aan te laten leveren. Door de bank te koppelen aan de administratie worden de mutaties iedere dag automatisch ingelezen. De combinatie van digitale facturen en een bankkoppeling zorgt voor een up-to-date administratie binnen handbereik!

Er zijn genoeg mogelijkheden om toegevoegde waarde te bieden aan een cliënt op het moment dat er online wordt (samen)gewerkt. Het is aan een ieder om te bepalen wanneer deze stap wordt gemaakt. Echter is het verstandig om voorbereid te zijn op de toekomst in de accountancybranche. Bent u er al klaar voor?

 

Auteur: Bas Schuurmans

Support

+31 88 619 00 20 Start Teamviewer